Як приготувати глінтвейн

01/11/2025

Зима – час тепла, затишку та ароматних спецій. Ідеальним напоєм, який здатний створити казкову атмосферу навіть у найхолодніший день, є глінтвейн. Гарячий, пряний, із нотками фруктів та спецій, він давно став символом зимових свят. 

Сьогодні варити глінтвейн можна навіть без краплі алкоголю — завдяки безалкогольному червоному та білому вину. Воно зберігає структуру, аромат і смак справжнього вина, але підходить для будь-якого формату подачі — у кафе, на маркеті чи вдома.

У цій статті ви дізнаєтесь, як варити глінтвейн: ми зібрали 5 рецептів глінтвейну, які легко вразять гостей вашого закладу або подарують насолоду вдома. Звісно, якщо ви хочете дізнатися, як варити глінтвейн.

Як зробити глінтвейн

Класичний глінтвейн

Класика, яка завжди в тренді. Цей рецепт в домашніх умовах підкорює своєю простотою та балансом смаку.

Інгредієнти:

200 мл червоного сухого вина для глінтвейну (або безалкогольного червоного вина)

Суміш приправ для глінтвейну (кориця, бадьян, гвоздика) 

1 ст. л. цукру

Апельсин для декору

Спосіб приготування:

На повільному вогні підігрійте вино з цукром і сумішшю до глінтвейну. Не допускайте кипіння, щоб зберегти смак. Перед подачею глінтвейну вдома процідіть та прикрасьте скибкою апельсина.

Такий варіант зберігає смак традиційного напою, навіть якщо ви використовуєте безалкогольне виноідеальне рішення для закладів без ліцензії.

Шоколадний глінтвейн

Для тих, хто обожнює насичені та незвичайні смаки і хочу приготувати глінвейн дома. Шоколад додає ніжності, а перець чилі – пікантності.

Інгредієнти:

150 мл червоного сухого вина (або безалкогольного червоного вина)

70 мл гарячого шоколаду з перцем чилі

5 г меду

Суміш прянощів для глінтвейну (кориця, бадьян, гвоздика)

Спосіб приготування:

Для приготування глінтвейну у каструлі або у пітчері змішайте всі інгредієнти. Підігрівайте, поки мед повністю не розчиниться. Як робити глінтвейн з естетичною подачею? Працюєте з прянощами як з декором.

Пряний яблучний глінтвейн

Ідеальний для тих, хто шукає легкий варіант, як готувати глінтвейн  із білим вином. Має ніжний аромат яблучного пирога та зимових спецій.

Інгредієнти:

150 мл білого сухого вина (або безалкогольного білого вина)

20 мл сиропу “Зимові спеції

15 мл сиропу “Яблучний пиріг

Паличка кориці та сушені яблука для декору

Спосіб приготування:

Як зробити глінтвейн: розігрійте вино з сиропами, не доводячи до кипіння. Додайте паличку кориці, дайте трохи настоятися й подавайте з декором із сушених яблук.

Кавовий глінтвейн

Енергійний і несподіваний мікс вина та кави – для поціновувачів яскравих смакових експериментів і тих, хто хоче дізнатись, як приготувати глінтвейн із цікавими додатками.

Інгредієнти:

200 мл червоного сухого вина (або безалкогольного червоного вина)

30 мл еспресо

15 г апельсинового пюре

Суміш прянощів для глінтвейну (кориця, бадьян, гвоздика)

Спосіб приготування:

У каструлі або у пітчері з'єднайте вино, пюре та спеції для глінтвейну. Підійгріте, але не доводьте до кипіння. Влийте свіжозварене еспресо, перемішайте та подавайте гарячим.

Безалкогольний зимовий глінтвейн

Якщо ви хочете створити пряний зимовий напій для всієї родини, спробуйте цей варіант глінтвейну на основі фруктових соків. Він має яскравий аромат спецій, легку солодкість і особливо сподобається дітям — адже базою є соки, а не вино.

Інгредієнти:

200 мл виноградного соку

100 мл апельсинового соку

15 мл сиропу "Імбирний пряний"

Суміш прянощів для глінтвейну (кориця, бадьян, гвоздика)

Спосіб приготування:

Змішайте разом виноградний і апельсиновий соки з прянощами та сиропом. Розігрівайте на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Дайте напою настоятися 5 хвилин та подавайте гарячим.

Ось і все – тепер ви знаєте, як приготувати глінтвейн: перед вами п’ять смачних рецептів, які зроблять зиму ще теплішою! Експериментуйте ще більше та створюйте авторські рецепти з нашим різноманіттям сиропів для напоїв. І звичайно не забувайте про надійні паперові стаканчики, які дозволять комфортно пити ваші напої навіть на вулиці.

Відгуки

Не знайдено дописів

Написати відгук