Візитною карткою закладів є лимонад
Навіть якщо ви спеціалізуєтеся на приготуванні десертів або страв італійської кухні, більшість відвідувачів до основної трапези замовлять щось для вгамування спраги. Концентрат для лимонаду – це чудовий спосіб швидко та якісно створити смачний напій. З ним смак вийде насиченим і збалансованим, що неодмінно оцінить навіть найвибагливіший гість.
Що таке концентрат лимонаду
Концентрат лимонаду – це густа і концентрована суміш. Вона зазвичай продається у вигляді невеликих пачок по 50 г і має різні смаки: мохіто, імбир, лимон, манго, апельсин та ін.
В ньому містяться основні компоненти лимонаду: фруктові соки, екстракти, іноді ароматизатори та підсолоджувачі. Популярністю користуються натуральні різновиди концентратів. В них немає штучних добавок, а в списку інгредієнтів присутні лише свіжі фрукти, ягоди, зелень і цукор як підсолоджувач і консервант. Концентрат для лимонаду також використовується для приготування коктейлів, морозива, соків, чаю.
Як приготувати смачний та оригінальний лимонад для кав'ярні за допомогою концентрату
Приготувати лимонад для кав'ярні, коли є концентрат, досить просто. Вміст пакетика слід розчинити у воді, ретельно розмішати і дати настоятися кілька хвилин. Точні рекомендації з виготовлення виробник зазвичай вказує на упаковці.
Але рано вважати, що в цьому випадку немає творчості. Концентрат лимонаду може мати різний смак, тому поєднання можна підбирати найрізноманітніші:
- Імбир можна доповнити медом і часточками лимона, щоб вийшло класичне поєднання, що зігріває. Ще один варіант – яблуко та пряна кориця. А здивувати ароматним та вишуканим лимонадом можна, якщо до імбирного концентрату додати сік персика та пару гілочок розмарину.
- Апельсин можна розбавити гіркуватістю грейпфрута і свіжістю базиліка. Ще одне цікаве поєднання – додати до цитрусу корицю для глибини та ваніль для м'якості.
- До концентрату мохіто окрім звичного лайма та м'яти можна додати подрібнені ягоди – малину, чорницю чи суницю. Можна спробувати замінити звичайну воду кокосовою.
- М'якість і насолода поєднання полуниця-банан можна освіжити нотами мандарину. Або, якщо потрібно приготувати екзотичний лимонад для кав'ярні, спробуйте додати ваніль. Щоб посилити тропічний смак, можна внести у свій витвір кокосове молоко.
- Мохіто з полуницею відмінно поєднуватиметься з кислими фруктами на кшталт ківі. Другий варіант – додати кілька листочків базиліка у коктейль.
- Лимон добре доповнюється медом, імбирем, м'ятою, чебрецем.
- Манго-маракуйя, як і у випадку з полунично-банановим концентратом, буде гармонійним із солодким ананасом або кокосом.
Ми розглянули кілька поширених поєднань концентратів із ягодами, фруктами, зеленню чи прянощами. Якщо ви маєте намір придбати концентрат лимонаду для закладу, вивчіть варіанти гармонійних смакових пар. Іноді до солодощів можна додати кислинку, у деяких випадках трав'яні ноти внесуть освіжаючий ефект, а часом м'які присмаки стають глибшими з прянощами.
Чому концентрат для лимонаду вигідно використовувати у закладах
Рішення використовувати концентрат для лимонаду має низку переваг:
- З ними смак готового продукту буде консистентним та насиченим. Ви будете впевнені, що на столі клієнта стоїть якісний напій з ідеальним співвідношенням інгредієнтів.
- Концентрат лимонаду дозволяє приготувати продукт, дотримуючись всієї технології без зайвих витрат на інгредієнти. У вас не буде залишатися половина апельсина, шматок імбиру, не потрібно шукати в супермаркетах екзотичні манго або маракуйю, щоб здивувати відвідувачів.
- Концентрати займають мало місця, на відміну від сиропів, топпінгів або тих же фруктів.
- Ще один плюс – такі добавки до лимонад довго зберігаються. Можна не хвилюватися, що продукт раптово зіпсується і доведеться тимчасово прибирати позицію з меню.
- Концентрат для лимонаду значно скорочує час на приготування. Без нього вам довелося б власноруч перетирати ягоди, видавлювати сік і вимірювати точну кількість цукру. З концентратом досягти того ж результату можна за пів хвилини: варто лише розкрити пакет і перемішати його вміст із питною водою.
- Такі продукти забезпечують економію у грошах та часі, вони розширюють лінійку пропозицій у закладі, зручно зберігаються та легкі у застосуванні. Ціна концентратів порівняно невисока, але присутність їх у меню може суттєво підвищити чек закладу.
Як вибрати якісний концентрат для лимонаду
Вибираючи такі продукти, враховуйте кілька важливих факторів:
- Склад. Краще зупинитися на натуральних різновидах без барвників і штучних добавок.
- Смак. Перед великою оптовою закупівлею спробуйте концентрат. Зверніть увагу на його аромат, консистенцію, колір. Приготуйте з ним не один лимонад для кав'ярні, щоб подивитися, як він поєднується з різними фруктами та ягодами.
- Бренд. Довіряйте перевіреним виробникам з гарною репутацією. Краще зупинитися на компаніях, які спеціалізуються на добавках для лимонадів, кави, коктейлів.
- Термін придатності. Чим свіжіший продукт, тим смачнішим і насиченішим буде його смак.
- Універсальність. Краще купити концентрат лимонаду, з яким можна приготувати не один продукт з меню. Переконайтеся, що він добре поєднуватиметься з іншими інгредієнтами – водою, травами, фруктами, ягодами.
На веб-сайті Petrovka HoReCa ви зможете замовити різні види концентратів від ТМ Maribell за доступною ціною. Додайте товар у кошик на сайті, вкажіть дані для доставки та заберіть покупку у найближчому поштовому відділенні.