Тренд останніх кількох років — кольорові ззовні та зсередини стакани. Чи всі вони є безпечні?

25/05/2023

Стакани паперові фарбують зсередини? Так.

Розглянемо кілька технологій, чи є вони безпечні?

Тренд останніх кількох років – кольорові зовні та зсередини стакани.
Ми можемо сміливо сказати, що цей тренд задала саме PETROVKA HoReCa. Адже наші лінійки стаканів «Настрій чорний» та «Будь у тренді» були першими в Україні з кольоровим покриттям всередині: чорним та малиновим.

Також, нещодавно, ми випустили жовті, з обох боків, стаканчики – Yellow Submarine. Згодом інші виробники також підхопили це нововведення. Але чи всі виробляють такі стакани за однаковою технологією?

Існує три способи отримати повністю кольорові паперові стакани:

1. Запечатати внутрішній бік стаканів фарбою з наступною ламінацією прозорим поліетиленом.
2. Друк поверх плівки. Це взагалі не прийнятно! Фарба може розчинитись у напої.
3. Нанести шар безпечної кольорової ламінації.

Перший спосіб украй не рекомендований з погляду продовольчої безпеки. Поліетилен не може виконувати функції бар'єрного матеріалу, що на 100% гарантує відсутність попадання у напій шкідливих речовин через плівку.

Під час друку всередині стаканів площа та інтенсивність фарби дуже висока, шар фарби прилягає до поліетилену. До того ж фарба часто лягає нерівномірно через повторення структури картону, який не завжди ідеально гладкий.

Який спосіб обрали ми?

При виготовленні стаканів, PETROVKA HoReCa використовує безпечну для здоров'я кольорову ламінацію. Візуально такі стакани привабливіші: покриття рівномірне і має насичений колір.
Стакани з кольоровою ламінацією відмінно витримують високу температуру та не деформуються. Плюс до всього, смак та аромат напою зовсім не змінюються.
Кольоровими з обох боків стаканами вже нікого не здивуєш, але поки що в Україні лише стакани PETROVKA HoReCa виготовлені за безпечною технологією з використанням кольорової ламінації, тому враховуйте це при виборі стаканів для вашого кафе.