Як приготувати Бабл Ті

14/05/2024

Bubble Tea – справжній тренд спекотного сезону. Напої з цими фруктовими кульками підкорюють незвичною текстурою та оригінальністю. У цій статті ми зібрали 5 рецептів з Bubble кульками, щоб ви могли здивувати клієнтів унікальним смаками.

Рецепт бабл ті в домашніх умовах

Перш ніж дізнатися, як приготувати кульки для баблі, підготуйте каструлю, друшляк і тацю або тарілку. З інгредієнтів у цей бабл ті рецепт входять тільки вода та тапіока.

Спосіб приготування:

Замочіть тапіоку у воді на 15-20 хвилин. Процідіть заготовку та окремо поставте на вогонь каструлю із чистою водою. У окріп додайте замочену тапіоку. Варіть на середньому вогні 15 хвилин. Злийте воду і промийте тапіок холодною водою. Це весь рецепт тапіоки для баблі. Точне співвідношення інгредієнтів зазвичай вказано на упаковці з тапіокою.

Коли будуть підготовлені кульки для баблі, рецепт можна урізноманітнити сиропами, топінгами або іншими інгредієнтами за смаком. Способи виготовлення цих напоїв ми розглянемо пізніше.

Бабл ті рецепт без тапіоки

Щоб відтворити смак і консистенцію улюбленого напою без кульок, стане в нагоді бабл ті рецепт без тапіоки.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка будь-якого чаю;
  • півсклянки молока;
  • цукор до смаку;
  • перловий топінг за бажанням;
  • лід.

Спосіб приготування:

Заваріть у чашці вибраний чай. Дайте йому настоятися і процідити через сито. Додайте в чай молоко, цукор чи сироп. Перемішайте заготовку та приступайте до підготовки ємності для подачі. У велику скляну склянку додайте кубики льоду і наповніть його завареним чаєм з молоком. За бажанням додайте топінги або прикраси, щоб надати напою текстурності і зробити його більш насиченим. Прикрасьте свій напій гарною соломинкою та подавайте до столу.

Незвичайні рецепти bubble tea для дому та закладу

Ми дізналися, як приготувати бабл ті вдома. Саме час дізнатися, як надати напою оригінальності та ексклюзивності, використовуючи додаткові інгредієнти: сиропи, топінги, молоко.

Рецепт приготування Mohito Bubble 

Найпростіший рецепт бабл ті, який потребує мінімум інгредієнтів та зусиль. Класичний смак мохіто доповнюють фруктові кульки з лимонним смаком, роблячи напій надзвичайно тонізуючим. 

Інгредієнти:

Спосіб приготування:
У купольний стакан насипте кульки бабл ті та лід. Додайте сироп та солодку газовану воду. Перемішайте, щоб рідина стала однорідною.

Рецепт приготування Bubble Iced Latte

Холодна кава з кремовою текстурою та насиченим банановим смаком ідеально доповнить літнє меню будь-якого закладу та стане улюбленим напоєм у сонячну погоду.

Інгредієнти:


Рецепт приготування Pina Colada Tea

Освіжаюча насолода екзотичного міксу маракуї, кокосу та апельсинів сорту "Кюрасао". Напій легко вразить кожного гостя багатогранністю незвичайних смаків.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:
У купольний стакан додайте фруктові бабл кульки, лід та сироп. Окремо заваріть чай. Після того як чай трохи охолоне, влийте його у стакан. Взбийте кокосове молоко та додайте у напій. Перемішайте все соломинкою. 

Рецепт приготування Bubble Gum

Солодкий та легкий бабл ті, який гармонійно поєднує фруктові та ягідні нотки з по-дитячому смачним акцентом жувальної гумки у післясмаку.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:
У купольний стакан покладіть бабл ті, лід та додайте сироп. Влийте рожеву матчу та додайте молоко. Розмішайте напій, щоб рідина стала однорідною.  

Рецепт приготування Tropical Bubble 

Ідеальний безалкогольний коктейль, який підкорює унікальним смаком тропічних фруктів з освіжаючими нотками ананасу та апельсину.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:
У купольному стакані змішайте фруктові кульки бабл ті, лід та сироп. Влийте ананасовий сік та солодку газовану воду. Добре перемішайте.

Як готувати бабл ті: 5 рекомендацій досвідчених барист

Незалежно від того, який рецепт bubble tea ви оберете, дотримуйтесь порад фахівців:

Вибирайте лише якісні та свіжі інгредієнти. Від того, наскільки гарний чай, молоко, топпінг чи сироп ви оберете, залежить смак та аромат кулінарного творіння.
Дізнавшись, як приготувати баблі в домашніх умовах, спирайтеся на свої особисті смакові уподобання і не бійтеся експериментувати з добавками. Для початку можна погратися з кількістю базових інгредієнтів на кшталт молока чи чаю. Потім, щоб приготувати баблі на свій смак, починайте комбінувати різні смаки топінгів і сиропів.
Не обмежуйтесь одним видом чаю. Приготування бабл ті передбачає використання чорних, зелених, фруктових сортів.
Щоб смак вийшов ніжнішим та текстурнішим, додавайте молоко. Рецепт бабл ті в домашніх умовах можна урізноманітнити кокосовим, мигдальним, соєвим напоєм.
Заварюйте покупний чай відповідно до рекомендацій виробника. На своїй упаковці кожен бренд докладно розповідає, як приготувати бабл ті, щоб досягти кращого результату.

Приготування бабл ті: подача та сервірування

Щоб вразити гостей своїми кулінарними здібностями, варто не тільки дізнатися, як готувати баблі, а й навчитися ефектно його подавати. Баріста мають кілька секретів wow-ефекту:

  • використовуйте прозорий посуд;
  • прикрашайте краї склянки медом чи сиропом;
  • прикрасьте соломинку кільцем апельсина або шматочком маршмеллоу;
  • додайте листочки м'яти або посипте напій кокосовою стружкою, корицею, тертим шоколадом – залежно від рецепту.

Ось і все – смачнючі Bubble Tea готові підкорювати смаки ваших клієнтів! За одну статтю ви дізналися і як приготувати баблі, і які варіації має напій, і як його можна красиво сервірувати. Експериментуйте ще більше та створюйте авторські рецепти з нашим різноманіттям смаків Bubble кульок та сиропів. І звичайно не забувайте про необхідні трубочки для Bubble Tea, які дозволять насолоджуватись кожним ковтком ваших неперевершених напоїв.  

А придбати все необхідне для ваших яскравих Bubble Tea емоцій ви зможете в PETROVKA HoReCa.

Відгуки

Не знайдено дописів

Написати відгук