5 кавових трендів 2024 року, які має знати кожен власник кав’ярні

01/04/2024

Кава сьогодні — це більше, ніж напій; це динамічна культура, що постійно еволюціонує. У своїй статті ми зібрати 5 ключових трендів розвитку кавʼярень і закладів to go, які впливатимуть на кавову індустрію у 2024 році.

1. Споживання кави виходить за рамки напою.

Сучасний тренд кавового ринку демонструє зростання інтересу до кави, який виходить за межі звичайного споживання. Кава стає не тільки самостійним напоєм, але і доповненням до інших продуктів, як наприклад кавовий торт або кавове морозиво.

2. Кав'ярні як соціальний простір. 

Нині кав’ярні оснащені безкоштовним Wi-Fi, зручними сидіннями, розетками для заряджання гаджетів і навіть іграми чи книжками для розваги. Це робить їх не просто місцем продажу кави, але й центром соціальних зустрічей, роботи та відпочинку. 

3. Різноманіття асортименту у закладах.

Гості закладів стають більш обізнаними та допитливими. Вони шукають не лише якісні напої, але й унікальний досвід та нові враження, що вимагає від закладів постійного оновлення меню та оригінальних новинок.

4. Важливість свідомого споживання.

Екологічна відповідальність стає важливою для споживачів, що впливає на пошук закладів, які поділяють їхні цінності. Тому кав'ярні впроваджують практики спрямовані на покращення свідомого споживання.

5. Нові методи ферментації.

У виробництві кави триває дослідження унікальних підходів до ферментації. Ці інноваційні методи дозволяють створити незвичайні смакові профілі, які відрізняються від традиційно обробленої кави та розширюють смакові горизонти для кавоманів.

Ще більше корисної інформації шукайте у нашому дослідженні кавових тенденцій в Telegram:

  • актуальна статистика ринку кави;
  • звички споживання кави у світі та Україні;
  • новини кавової індустрії;
  • відкрите опитування клієнтів кав’ярень.
Відгуки

Не знайдено дописів

Написати відгук