Чай розсипний
Успіх закладу часто залежить від деталей сервісу. Гості миттєво зчитують рівень піклування про себе. Якісна карта напоїв яскраво говорить їм про це і збільшує середній чек ресторану на 30%. Саме листовий формат створює відчуття преміальності. Клієнт бачить гарну подачу в заварнику та охоче здійснює імпульсивну покупку. Це працює на імідж вашого бізнесу. В асортименті Ph HoReCa® зібраний добірний розсипний чай, який задовольнить вимогливу аудиторію і буде комфортний у роботі для вашого персоналу.
Види розсипного чаю для чайної карти
Збалансоване меню має закривати потреби всіх гостей. Це стосується і чайної картки. Не можна обмежуватись однією категорією напоїв. Хтось шукає бадьорості, інші хочуть розслабитись. Загалом чайна карта має враховувати три групи гостей:
- Тих, хто надає перевагу класиці.
- Поціновувачів м'якого смаку та прихильників здорового способу життя.
- Тих, хто шукає яскравих незвичайних смаків.
Ми рекомендуємо включати в асортимент три види чаю, покриваючи ці запити. У нас ви можете купити розсипний чай усіх видів: чорний, зелений, трав'яний та фруктовий. Це дасть можливість не пропустити вашу вигоду.
Чорний розсипний чай
Це безумовна база будь-якої чайної картки. Приблизно половина відвідувачів замовляє класичний чорний розсипний чай до сніданку чи десерту. Тут важлива стабільність смаку від постачання до постачання. Ph HoReCa® рекомендує тримати дві обов'язкові позиції:
- Асам для любителів міцної та терпкої заварки.
- Ерл Грей із впізнаваним ароматом бергамоту.
Ми реалізуємо якісний чорний розсипний чай — без пилу та гілок, з однорідною структурою та стабільним ароматом.
Зелений розсипний чай та улуни
Гості дедалі частіше вибирають напої для здоров'я. У меню обов'язково має потрапити зелений розсипний чай класичних сортів:
- Сенча дає свіжий трав'янистий настій.
- Жасмин додає тонку квіткову ноту.
- Молочний улун став абсолютним фаворитом у пострадянських країнах, у т. ч. в Україні. Його вершково-карамельний післясмак подобається багатьом.
- Те Гуань Інь обирають поціновувачі зеленого чаю з особливим характером.
Такі сорти розсипного чаю вимагають герметичного зберігання, оскільки вони чутливі до втрати аромату.
Фруктові та трав'яні суміші
Напої без кофеїну називаються тизани. Вони ідеально підходять для вечірнього часу. Основою зазвичай служить каркаде, ягоди чи трави. Візуально такий розсипний чай продає себе сам. Ці суміші вирішують відразу дві задачі в меню:
- Взимку зігрівають гостей і дають вітамінний заряд.
- Влітку є базою для Ice Tea.
У прозорому чайнику напій має яскравий вигляд. Це стимулює імпульсні замовлення за сусідніми столиками.
Особливості заварювання та подачі у закладах
Стабільний смак повертає клієнта знову та знову. Персонал повинен дотримуватися технологічних карт. Помилки в приготуванні можуть зіпсувати навіть преміальну сировину. Ми в Ph HoReCa® радимо впроваджувати чіткі стандарти роботи з чаєм розсипним:
- Контролюйте грамування однієї порції. Золотий стандарт витрат становить 5-7 г листа на чайник 500-600 мл. Якщо додати більше, гірчитиме, а менше — смак буде водянистим.
- Слідкуйте за температурою води. Світлі улуни та зелені сорти не можна заливати окропом. Оптимальна температура нагрівання води для них становить 80-85 градусів. Це зберігає смак і запобігає появі гіркоти.
- Використовуйте правильний посуд. Френч-преси або чайники із ситом спрощують процес приготування та роблять подачу ефектнішою. Альтернатива для однопорційних замовлень — фільтр-пакетики.
- Не перетримуйте заварювання. Це теж може спровокувати появу гіркуватості.
Якісний розсипний чай потребує уваги до деталей під час приготування. Тоді його собівартість повністю окупається, а ваші гості залишаються задоволеними та повертаються знову.
Купити розсипний чай оптом в Україні
Надійність постачання критично важлива для роботи кафе та інших закладів сектору HoReCa. У цьому питанні ви можете розраховувати на Ph HoReCa®. У нас можна купити розсипний чай оптом у будь-якій кількості. Ми забезпечуємо зручне фасування для професійного використання.
Також можна замовити дегустаційний сет. Це допоможе оцінити ароматику та смак перед основною закупівлею. У нас налагоджено оперативну логістику по всій Україні. Телефонуйте — допоможемо скласти робочу чайну карту під особливості вашого закладу.
